Skip to main content

MATRIX VII, een nieuw Research Center op het Amsterdam Science Park.

Matrix Innovation Center biedt huisvesting en aanvullende diensten aan circa 105 (startende) bedrijven in de ICT, nieuwe media, life sciences, sustainable chemistry, high tech  en andere organisaties die zich bezighouden met aan de bètawetenschappen gerelateerde activiteiten. Door de toegenomen belangstelling voor vestiging op Amsterdam Science Park zijn de bestaande Matrix panden vrijwel geheel verhuurd en is verdere groei van faciliteiten noodzakelijk. Amsterdam Science Park heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kennisgebied van internationale allure waar met bewondering naar wordt gekeken. Het nieuwe gebouw, Matrix VII, gaat onderdak bieden aan onder andere Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL), een wetenschappelijke publiek private samenwerking van NWO, UvA, VU en ASML .

Dinsdag 06 juni 2017 is de officiële eerste paal “geslagen” voor Matrix VII.

Het moderne gebouw van ca. 8.000 m2 VVO is uitgerust met specifieke trillingsarme constructies en is flexibel indeelbaar. Matrix VII heeft een doordachte en heldere structuur waarin twee atria centraal staan en fungeren als ontmoetingsplekken voor onderzoekers. Ook aan duurzaamheid is grote aandacht gegeven. Een reeks van maatregelen zorgt ervoor dat BREEAM ‘very good’ behaald kan worden. Het ontwerpteam bestaande uit onder andere Ector Hoogstad Architecten, Deerns en IMd is verantwoordelijk voor het prachtige en functionele ontwerp.

De bouwcombinatie Züblin / Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor de uitvoering. In de voorbereidingsfase is er constructief samengewerkt tussen het ontwerpteam en Züblin / Croonwolter&dros. Stone22 treedt in het project op als gedelegeerd ontwikkelaar en bestuurder aan de zijde van de opdrachtgever. OostelbosVandenBerg voert de directie over de bouw. Matrix VII zal conform planning in de zomer van 2018 bedrijfsklaar worden opgeleverd.