Skip to main content

Op 23 mei is door burgemeester Femke Halsema Matrix ONE, het nieuwe laboratorium- en kantoorgebouw van Matrix Innovation Center, officieel geopend.

Matrix ONE is o.a. de thuisbasis van Sustainalab dat bedrijven en onderzoekers met een focus op AI en duurzaamheid samenbrengt. De sociale trap, die alle verdiepingen van het gebouw verbindt, met ontmoetingsplekken en rooftopbar, levert een belangrijke bijdrage aan het uitwisselen van ideeën en het tot stand brengen van nieuwe samenwerkingen.

Het gebouw is zo ontworpen zodat 90% van de bouwmaterialen kan worden hergebruikt. Meer dan 120.000 onderdelen zijn daarvoor gedocumenteerd in de online database Madaster, wat een zeer gedetailleerd materialenpaspoort oplevert. De constructie is volledig demontabel door het toepassen van eenvoudige verbindingen en het niet toepassen van een constructieve druklaag. Daarnaast zijn onderdelen met een korte levensduur (bijvoorbeeld inrichting) eenvoudig te vernieuwen of te hergebruiken zonder andere materialen te beschadigen. De groenwanden in het gebouw dragen tot slot bij aan de comfortabele en gezonde werkomgeving die Matrix ONE is.

Felicitaties aan opdrachtgever Matrix Innovation Center en onze partners MVRDV, Deerns, IMd, IGG, TGM, UP, De Vries en Verburg en Schulte&Lestraden met het fantastische resultaat.

Op de foto van links naar rechts: ?, Vrije Universiteit; Ivo Sweep, Matrix Innovation Center); Femke Halsema, Burgemeester van Amsterdam; Jan Lintsen, Universiteit van Amsterdam; Erik Versnel, Rabobank Amsterdam

 

Foto credits:  Daria Scagliola (hoofdfoto), Matrix Innovation Center (foto opening)