What’s Next? Een gebouw voor scale-ups op de TU Delft campus

 

Waar kunnen startups doorgroeien als ze incubatorfase ontgroeid zijn?  De TU Delft en de gemeente Delft werken al enige jaren aan het vergroten van de huisvestingsmogelijkheden op de campus voor technologie gedreven bedrijven. Om hierin verdere stappen te zetten werd eind 2018 een strategische samenwerking aangegaan met het door a.s.r. opgerichte Dutch Science Park Fund (DSPF).

Op de TU Delft Campus heeft STONE22 ten behoeve van het a.s.r Dutch Science Park Fund een hoogwaardig gebouw voor scale ups ontwikkeld en gerealiseerd; NEXT Delft. Dit acceleratorgebouw biedt huisvesting en voorzieningen voor startups die doorgroeien.  Het ontwerp voorziet in flexibele kantoor- en maakruimten. Alle faciliteiten om ontmoeting, kennisdeling en samenwerking te bevorderen zijn aanwezig. Hiermee speelt NEXT Delft een belangrijke rol in het ecosysteem van TU Delft Campus.

NEXT Delft kent een hoge duurzaamheidsambitie. Voor het gebouw is het oplevercertificaat BREEAM Excellent (73,31%; 2014 v2) verstrekt. De casestudy van het project is hier te downloaden.

De rol van STONE22

STONE22 is de ontwikkelaar van het gebouw en heeft het gebouw verkocht aan a.s.r Dutch Science Park Fund. Het gebouw is in februari 2022 opgeleverd.

tijdlijn next delft stone22

HET TEAM

Ector Hoogstad Architecten
Nieman
IMd
Stone22

PROGRAMMA

10.920 m2 BVO kantoor, makerspace, co-working en communityspace, horeca en algemene ruimten

DUURZAAMHEID

BREEAM Excellent (73,31%; 2014 v2)

BELEGGER

a.s.r. Dutch Science Park Fund