Skip to main content

Stone22 betrokken bij ontwikkeling van realisatie laboratorium annex kantoor op Amsterdam Science Park

Matrix Innovation Center ontwikkelt een nieuw laboratorium en kantoorgebouw van ruim 9.000 m2 BVO op Amsterdam Science Park. Het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) heeft al een huurovereenkomst getekend voor ruim een derde van het gebouw. Diverse andere partijen hebben concrete belangstelling uitgesproken.

Het gebouw biedt  hoogwaardige faciliteiten voor high tech research met laboratoria en kantoren. Het pand van totaal ruim 8.000 m2 VVO zal voldoen aan de BREEAM Very Good eisen en is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten. Door de toegenomen belangstelling voor vestiging op het Amsterdam Science Park zijn bestaande Matrix panden vrijwel geheel verhuurd en is verdere groei van faciliteiten noodzakelijk. Het nieuwe pand komt aan de MC Gillavrylaan naast het pand van FOM-instituut AMOLF. De geplande oplevering is in mei 2018

Over Matrix Innovation Center, ARCNL en Amsterdam Science Park

Matrix Innovation Center is de eigenaar van vijf bedrijfsverzamelgebouwen op Amsterdam Science Park en faciliteert en huisvest hierin momenteel zo’n 105 (startende) bedrijven uit de ICT, Big Data, High Tech en (green) Life Science sector. Geert Haksteen (Stone22) is bestuurder van Matrix Innovation Center en namens de aandeelhouders verantwoordelijk voor deze nieuwe ontwikkeling. Op Amsterdam Science Park is tevens een groot aantal wetenschappelijke topinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de bèta faculteit van de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam University College gevestigd. Hiermee is Amsterdam Science Park het grootste bèta-cluster van Nederland. Met de aanwezigheid van de grootste datatransport hub ter wereld, de AMS-IX, is Amsterdam Science Park een aantrekkelijke locatie voor (internationale) onderzoeksinstellingen en bedrijven.

www.stone22.com
www.matrixic.nl
www.arcnl.nl
www.amsterdamsciencepark.nl